Skip to main content

Η Αττική μόνο για Σένα

Ο πρώτος εξατομικευμένος ψηφιακός οδηγός της Αττικής είναι εδώ! Αφέσου στη μαγεία της Αθήνας, ανακάλυψε τα μυστικά της, μοιράσου τις εμπειρίες σου και ζήσε την πόλη όπως εσύ προτιμάς! Κατέβασε την εφαρμογή δωρεάν και πάμε!
 • Βήμα πρώτο: Πες μας τι προτιμάς, τι αναζητάς και πώς θέλεις να περάσεις το χρόνο σου! Δημιούργησε το δικό σου μείγμα και θα σε κατευθύνουμε στην Αττική που σου ταιριάζει!

 • Βήμα δεύτερο: Εσύ αποφασίζεις ποιο πρόσωπο της Αττικής θέλεις να ανακαλύψεις! Διάλεξε ανάμεσα σε διαδρομές σχεδιασμένες Μόνο για σένα, Δημοφιλείς, Άλλων χρηστών/ριών ή διαδρομές Έκπληξη!
 • Βήμα τρίτο: Ξεκίνα την TRIPMENTOR διαδρομή που σχεδιάστηκε για σένα! Επισκέψου τα προτεινόμενα σημεία και μοιράσου την εμπειρία σου! Κρυμμένα μυστικά σε περιμένουν στο δρόμο σου!
 • Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς την εφαρμογή, τόσο σε ανταμείβει! Γνώρισε την Αττική με παιχνιδιάρικη διάθεση, μάζεψε πόντους, ανέβα επίπεδα και ξεκλείδωσε επιπλέον TRIPMENTOR δυνατότητες!

  Το έργο TRIPMENTOR αφορά σε δίγλωσση (Αγγλικά, Ελληνικά) διαδραστική εφαρμογή κινητών συσκευών (app) που παρέχει άμεσα συστάσεις για εξατομικευμένη, ολοκληρωμένη και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στον/ην επισκέπτη/ρια της Αττικής. Στον/ην ταξιδιώτη/τρια που συνδέεται στην εφαρμογή αναζητώντας προτάσεις αναψυχής, παρέχονται εναλλακτικές διαδρομές με στάσεις στα προτεινόμενα σημεία ενδιαφέροντος και εκδηλώσεις πολιτιστικού, ψυχαγωγικού και αθλητικού περιεχομένου, σε πραγματικό χρόνο και σε ευθεία αντιστοίχιση με τις προτιμήσεις του/ης χρήστη/ριας, όπως αυτές αντλούνται από την επιλογή ενδιαφερόντων και τις απαντήσεις σε έως 3 σύντομες ερωτήσεις. Η κάθε διαδρομή περιλαμβάνει στάσεις που έχουν νοηματική, πολιτισμική, χρονολογική ή θεματική συνάφεια μεταξύ τους δημιουργώντας μια ενιαία αφήγηση (storytelling) και ενσωματώνοντας στοιχεία παιγνιοποίησης (gamification), ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του/ης επισκέπτη/ριας και βάσει στάθμισης των προσωπικών ενδιαφερόντων του/της.

  Μέσα από την ικανοποίηση των επισκεπτών/ριών από την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών

  Συμπράττοντες Οργανισμοί

  ΓΕΩΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ Α.Ε.Μ.ΓΕ.

  Η ΓΕΩΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΑΕ Μελετών και Γεωπληροφορικής, δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών. Από την ίδρυσή της, το 1995, αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις Γεωπληροφορικής, διαχειρίζεται μεγάλου όγκου Γεωχωρικά Δεδομένα, ενώ επενδύει στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών έχοντας παγιώσει ένα διευρωπαϊκό δίκτυο συνεργασιών τεχνολογικής αριστείας με ερευνητικούς και μη φορείς, προσφέροντας θεματικές υπηρεσίες στους τομείς του αστικού περιβάλλοντος και των σχετικών υποδομών, της παρακολούθησης, αξιολόγησης & διαχείρισης του περιβάλλοντος, της αξιολόγησης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, της διαχείρισης κρίσεων, της γεωργίας, των δασικών οικοσυστημάτων, κλπ. σε πελάτες του δημόσιου τομέα όπως Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (EEA), Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι και ΝΠΔΔ της Ελληνικής επικράτειας και Κυπριακοί φορείς, αλλά και σε ιδιωτικούς φορείς.

  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

  Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ιδρύθηκε το 2013 και έκτοτε αναπτύσσει έρευνα σε πληθώρα περιοχών της Πληροφορικής, όπως οι τομείς της πολιτιστικής πληροφορικής, η προσωπική προσαρμογή (personalization) πληροφορίας και υπηρεσιών, η ανάκτηση πληροφορίας, η διαχείριση πληροφορίας σε περιβάλλοντα ιστού, η διαχείριση μεγάλων δεδομένων, τα πληροφοριακά συστήματα και η αρχιτεκτονική τους, η ασφάλεια πληροφοριών και συστημάτων κ.ο.κ. Αποτέλεσμα της έρευνας αυτής αποτελούν οι πολυάριθμες επιστημονικές δημοσιεύσεις των στελεχών του τμήματος σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων υψηλού κύρους, ενώ το Τμήμα μετέχει ενεργά σε έργα έρευνας και ανάπτυξης, τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Εθνικό επίπεδο.